樂古Nakuz

標題: 變態的龜天王 [打印本頁]

作者: henryns    時間: 31-3-2016 23:37
標題: 變態的龜天王
轉自:mugensora77

[youtube]UAmwvScs4eU[/youtube][youtube]Wx7988ptpcw[/youtube]

龜天王招技遠到變態......攻就唔提.....
另外佢有7支刀既片睇
作者: ychych00    時間: 31-3-2016 23:55
這是正常的.....
作者: foolruner    時間: 1-4-2016 09:21
轉自:

龜天王招技遠到變態......攻就唔提.....
另外佢有7支刀既片睇
henryns 發表於 31-3-2016 23:37

一條魔13000MP,一隻毀滅者燒剩2000點左右,此變態也
作者: cs555666777    時間: 1-4-2016 12:31
價值3千幾4千蚊既天王 這是正常的
作者: l逝去l    時間: 1-4-2016 13:04
太屈機==
作者: a228278630    時間: 1-4-2016 13:20
未算最強 萬3mp已經禁既效果 萬9mp 自己諗
作者: k.cheukman    時間: 1-4-2016 15:00
我583點龜天王
225上到天照套介已經可以突破16000MP
打冰肥傷害已可超出3M(10雪)
完美龜天王到250LV保守計算可超過18500MP(未包括武器)
作者: a228278630    時間: 1-4-2016 15:19
回復 7# k.cheukman

我590龜天王 230lv 加210日凶已經超過左18500 最高有機會去到20000/接近20000
作者: k.cheukman    時間: 1-4-2016 15:59

回復 8# a228278630

日兇@.@搞到我都好想合...不過已經手升緊明兇1隻...但210日兇將幾多%智轉比隻天王??
作者: a228278630    時間: 1-4-2016 16:10
回復 9# k.cheukman

特性點爆有15%(底5%+特性10%) 真系好有用 凶獸=天王暫時既武器
作者: ychych00    時間: 1-4-2016 17:55
回復 10# a228278630

底係指合左時1LV既原本點?特性係指加左既點?有無例子..THX
作者: a228278630    時間: 1-4-2016 19:25
回復 11# ychych00

即系你裝左武器之後唔加特性就有5%
例子未點特性 10000mp 轉移法力後加500mp
特性點10 10000mp 轉移法力後加1500mp
作者: ychych00    時間: 1-4-2016 20:27
回復 12# a228278630

咁又的確幾多下..係要資金多D姐..
作者: ychych00    時間: 1-4-2016 20:55
回復 14# 魔界幻龍

我覺得咁會完美D.7帥1天王2神1兵..金.巨.燕.祖.天使.柏羅+花/陰(轉1隻.留1隻做小兵.正常轉花)
如果要凶都得既.拎2神換
作者: a228278630    時間: 1-4-2016 22:45
回復 14# 魔界幻龍

你有玩目前既台巨?點解3神走唔甩 日凶加mp唔剩系加攻禁簡單,明?
你話雀武技 的確系痛d但系麻煩 你升lv個陣仲要不停對各方位開技?日凶只需一下
龍龜真系必須?呢樣真系見人見智 沒有最強兵陣 只有會玩的玩家
作者: 龍霸天下    時間: 3-4-2016 01:28
天王實在太勁抽
作者: a228278630    時間: 3-4-2016 01:47
回復 17# 魔界幻龍

首先 點樣打機點樣玩呢個係價值觀問題 你覺得升高左lv會退巨?呢個可能只係屬於你既諗法?我覺得刷怪升lv 慢慢睇住隻怪變強 係一件開心既事.當呢隻怪升到250就繼續升第二隻 會唔會退巨我唔知 我剩係知打機係為左開心 我覺得開心就夠 你無需將自己睇法套落人地身上

再講 多用性計.日凶可以加mp/打天 朱雀?剩係放武技 主力有需要用佢?我自己就唔需要

我可以話比你知我多數打開密特拉,開挑符2-3隊 目前235lv 250%一小時打5.3e經 組隊打冰肥可能多1000-2000m經.但密特拉勝在小人打
公式兵陣?..只係你心目中既兵陣??
作者: keung0258    時間: 3-4-2016 02:04
回復 17# 魔界幻龍

日凶?什麼定位?就係buff隻天王囉, 加傷囉, 唔係要陰念帕做咩, 一樣都係提升傷害
   你話要3神, 我諗極都係用多隻雀同龍, 到我問返你, 第3隻神係咩?又有咩定位?
作者: keung0258    時間: 3-4-2016 02:06
回復 17# 魔界幻龍

仲有,咩3人升2人升, 冇咁悶   悶唔悶係人人唔同, 比你咁講直頭唔洗轉11個位啦係咪?
   大把人想1個人升, 麻煩唔好將你自己既主觀意見當成個個同你一樣
作者: 水火不容    時間: 3-4-2016 03:10

金巨燕天使帕賽(花/祖) 龍龜
睇到我以為個post 幾年前既tim
其實兇獸招特性轉移前同轉移後 可以每下相差2千傷以上架。現今玩兇獸都係玩佢武器技
同埋做人呢 應該尊下人地 唔好下下自我中心 係討論區嘈得贏人地 無意思既,旁觀者一睇就知邊個係傻仔
接納下人地既意見啦
作者: a228278630    時間: 3-4-2016 09:01
回復 22# 魔界幻龍

所以我先會問你 「你有玩目前既台巨?」可能你有玩 但你無天王?即係你口中既公式兵陣?
多聞天王 玩雪崩 技能範圍細 打2-3隊系最好打最快 我所講冰肥多少少經系計無人打個陣 你自己呢幾日行去睇下冰肥有幾多人?定你層次未夠去唔到?
唔好介意我禁講 你唔識專重人 我亦都無義務專重你
兵陣可以好多樣化 巨商系有客棧呢樣野 龍我有花我都有
Btw,玩天王我一定會推薦用凶獸
作者: 5630gfd    時間: 3-4-2016 10:12
250LV  咁既裝  好難唔勁
作者: a228278630    時間: 3-4-2016 12:17
回復 26# 魔界幻龍

首先你系咪誤會左d咩,我純粹系想問你有無玩目前既台巨,巨商包括有港巨,台巨,國巨等等。禁樣叫唔尊重你?吉你?會唔會諗多左?
另外,你問點解組隊一定要打冰肥。因為我個人認為冰肥系目前天王暴走5-6隊可以不死兵而又最高經既怪。可能我兵陣唔夠強 密特拉過4隊我會死兵,所以我無組隊打。(組隊既龍思系招吸手引怪 我自己打)
跟住你話3只天王一齊打?禁樣無錯 吸經系多d,因為快d 但我一直講緊既系天王自己既經驗值 3隻天王一齊打,仲有幾多經分到去天王到?
我未測試過,我唔知。禁我反問番你 你知唔知?

有句說話講得好岩 吃不到的葡萄是酸的 系因為自己無凶獸所以就貶低凶獸既價低?定有其他原因?

我唔理你因為d乜野令你討厭凶獸 希望你睇野/講野客觀d 唔係你諗定左既野就一定系禁 要人人跟住你走
作者: foolruner    時間: 3-4-2016 12:27
你自己請講黎講去都係刷經用
我味問你,刷完經仲有咩做?

打天?都係敢講,拎個位出黎用念先啦
玩得青龍定日 ...
魔界幻龍 發表於 3-4-2016 02:39

多天王組隊快完場,可惜經不入自己袋

日凶不單加幾千法力,加的還有威力

玩過天王都明白其中問題所在,可惜你沒有玩過天王,合一隻就明那幾千魔對天王作用如何大了

合一隻吧
作者: foolruner    時間: 3-4-2016 12:30
都係哥句
7帥3神1天王
仲邊有位
放雀武好過你多得過千幾魔

金巨燕天使帕賽(花/祖) 龍龜 公式兵陣無只走得 ...
魔界幻龍 發表於 1-4-2016 20:50

金巨燕我有,其他我一隻都無

好吧,陰當半隻,吸升空裝雀當半隻
作者: a228278630    時間: 3-4-2016 15:02
回復 30# 魔界幻龍

話事話,你都幾識講笑。
據我所知主力打300e經,吸既怪都系得40幾e左右。請問你系打算用天王打夠2100e出泥之後就全陣250?你唔識再用其他將去打怪升?

回歸現實啦,禁樣會唔會變左你口中既「人打機,唔系機打人」?

250天王完企到系?呢個可能只系屬於你自己既諗法
作者: kk8    時間: 3-4-2016 15:13
果然好變態, 果排血扣得快到
作者: a228278630    時間: 3-4-2016 17:33
回復 33# 魔界幻龍

都唔知話你理解能力差定你真系新手好

5e經系只屬於天王既經,明?紙上談兵無用 你試過未,就算照你講法3人打真系有9E,禁屬於天王既經有幾多?你答到嗎?
作者: keung0258    時間: 3-4-2016 18:13
你自己請講黎講去都係刷經用
我味問你,刷完經仲有咩做?

打天?都係敢講,拎個位出黎用念先啦
玩得青龍定日 ...
魔界幻龍 發表於 3-4-2016 02:39

"雀龍龜3神
可以唔3神既,不過龜哥位仲有咩換?
哦,原來可以放只加千幾MP既野"

呢個係咩logic???
首先, 你自己都話可以唔3神, 搞笑? 又話要3神又話可以唔洗
第2, 有隻野加400智, 400智叫做只加? 咁麻煩你平時唔好裝2隻戒, 甚至更加多既裝
第3, 你講完呢句野之後都係冇講到隻龜有咩用, 用黎坦? 而家龜天王有招技已經係放隻龜出黎坦, 台男多條柱甚至有人用祝斧
       幾招技都好用過叫隻龜行出黎, 你搞緊笑定想去紅館開show?

簡單答我, 1) 隻龜有咩用, 如果冇用, 麻煩就咪話加400智廢, 因為你推介既呢隻龜連400智既效益都冇呀醒目仔
作者: keung0258    時間: 3-4-2016 18:19
多天王組隊快完場,可惜經不入自己袋

日凶不單加幾千法力,加的還有威力

玩過天王都明白其中問題所在, ...
foolruner 發表於 3-4-2016 12:27

人地未用過凶獸點知呢, 人地剩係識放隻龜係個陣度谷戰/封石

連幾百智都話冇用, 可能佢連龜天王招技個傷係食智都唔知
仲想扯開話題同人計經驗值, 而家講緊兵陣呀, 講啦!講下你隻龜有幾勁呀
作者: keung0258    時間: 3-4-2016 19:10
"原來龜只可以用黎坦
打唔到天"
龜打天一流呀!!日凶就廢啦
算啦你, 仲撐咩, 日凶打唔到天咩, 邊個打天勁呀

好啦, 睇黎你都知3神唔係必要, 想轉馱叫人用印狐
笑死, 一開始話公式兵陣係7帥3神1天王
咁究竟你既公式兵陣係3神定2神+印狐?
睇黎你既公式會2-3日內可以變黎變去

從來由頭到尾都冇人否定過其他兵種好用既可能性
只係你自己一直話你既公式兵陣係最好(3神)
而家又話唔係, 可以印狐都得
你咁般龍門法我地點討論落去

所以,一句講晒, 根本就冇你所講既公式兵陣, 而係唔同玩法有唔同陣
而唔係將你條所謂既"公式"套用到大家身上, 而否定左日凶既能力
作者: keung0258    時間: 3-4-2016 19:15
反問緊都唔知
LOGIC
唔3神,多1個位,都唔會走去玩只加400智既野
台女印狐?

放裝食兵位 ...
魔界幻龍 發表於 3-4-2016 18:55

"係咪要多D人跟你一齊一樣玩法會開心D"

佢從頭到尾都冇話要人合日凶, 只係話用左日凶傷害有明顯提升, 冇話過兵陣一定要有

反而係你, 反駁話公式兵陣係最好要人跟,話日凶廢
打怪又要咩最有效率, 多人升冇咁悶呀, 要人人都係咁升

究竟邊個人"要多D人跟你一齊一樣玩法"
作者: okas77766    時間: 3-4-2016 19:30
其實我比較同意魔幻巨龍既觀點,不過每個post你都同人駁火,希望你現實中既溝通交流技巧比網上好啦

以下都係二選一既比較,個人意見只供參考

朱雀減15抗比日凶加智好

打天用龍,主要係價錢同埋隻game既無乜群體空怪

玄武比龜天王隻龜易引怪,呢個純粹係個人感覺

申報利益:雀龜(已合天王)龜龜天王都有用,將來打算轉花3放念同合日凶
作者: a228278630    時間: 3-4-2016 20:57
回復 35# 魔界幻龍

巨商系一隻遊戲,你夠我講性價比?恭喜你 你已經比巨商玩緊

所以話囉 你唔了解日凶/巨商 千幾mp?唔該你自己計下日凶225天照套加介有幾mp。再講加既唔只系mp系加攻

花,你認為佢剩系for日凶用?請你唔系活系自己既世界入面,念技好多技都配合到,例子:句刀

玩巨商可以好多定位,有人升lv,投城,打段等等。你要多面化系你自己既事,唔好套用系別人身上

其實講泥講去都無咩用,因為你唔會接受其他人既野,亦都接受唔到。
作者: psp95762016    時間: 3-4-2016 21:38
回復 46# 魔界幻龍

你咁講--第日你合虎天用念既話 你都係要用花/念嫁啦-- 講到好似7帥唔可以轉花3咁--
作者: a228278630    時間: 3-4-2016 22:02
回復 48# 魔界幻龍

第一合日凶唔系剩系為左加攻 第二 乜事情已經發展到呢個地步?合日凶系機打人

第三 請你解釋下有天王又玩句刀有咩問題?

第四 巨商多定位你認同,既然巨商系多定位點解仲會有「中肯」呢樣野

其實你知唔知自己好自我中心?我推薦人合日凶=叫人入火坑。禁系咪有鬍鬚就系老豆?講得出你都幾無知

仍然系講緊屬於你既公式兵陣。真心笑出泥
作者: a228278630    時間: 3-4-2016 22:05
回復 44# 魔界幻龍

請問玩巨商規定要打段?

活系自己既世界無錯,但你錯在將自己既睇法套用哂系所有人身上,而去否定人地

完。
作者: a228278630    時間: 3-4-2016 22:47
回復 51# 魔界幻龍

又黎啦,刷經又=機打人

停一停諗一諗啦。講左禁耐,只有你不停禁否認人地既所有野。既然講極你都系禁。我都無話可說。結論系點 大家知就得
由公式兵陣,刷經升lv講到日凶雀武,之後竟然仲扯埋去賣家散貨到。不能不佩服
作者: foolruner    時間: 3-4-2016 23:41
反問緊都唔知
LOGIC
唔3神,多1個位,都唔會走去玩只加400智既野
台女印狐?

放裝食兵位 ...
魔界幻龍 發表於 3-4-2016 18:55

原來你所有兵都要放在兵陣中

以我所知入戰只可以7隊兵,3人打,只有4隊,只能入四隊,就慢

原來用合凶獸數目就可以判定有用與否?
你真的如此思考?
你的邏輯推論就如此可笑?

如果合過凶就覺得要引人合,那麼反轉來,未合過凶,是否就要叫人不要合?
如此你說話都很不中肯
作者: foolruner    時間: 4-4-2016 00:06
其實我比較同意魔幻巨龍既觀點,不過每個post你都同人駁火,希望你現實中既溝通交流技巧比網上好啦

以下都係二選一既比較,個人意見只供參考

朱雀減15抗比日凶加智好

打天用龍,主要係價錢同埋隻game既無乜群體空怪

玄武比龜天王隻龜易引怪,呢個純粹係個人感覺

申報利益:雀龜(已合天王)龜龜天王都有用,將來打算轉花3放念同合日凶

okas77766 發表於 3-4-2016 19:30

算是最平心靜氣討論的人,就選你回應了

1雀減15%抗確有用,但有不少缺陷,它要按擊打次數,之前3%/HIT,後來52網都改了,不知改成甚麼樣。
-雀武技要四圍放需要時間,對於30秒內要完場的人,這是很大困擾,也未必全中。
-至於2下中全體…算是非常可笑的了,單方向就有三個,加上怪會散,玩過花3就明白
-不知有沒有試過,雀武技未飛到怪已死,在盤古套+風精當道年代,是可能的,加上龜天王那麼遠那麼快
相比之下,加智必然加攻擊力,落左每一隻怪都加

2群體打天,無可替代,至於價值差異就各人自判
但無疑,加智於龜天王,為它價值加上了一個籌碼

3此本日凶之問題,非玄武的問題,不過頂怪太多,要說到「走唔甩」,這太誇張了吧?
龜確實比較吸引怪注意,但也有不少致命弱點,例如要走出去(雖然爆技後有加速),又例如只有一條命,再加上要吸血會打散怪
相比鉅,沒有到必要的地步

利申,鉅燕龍臭腳天王(陰),其他(申孔馬虎雀)全是吸經兵陣
五神全用過,倉有念一隻隨時換出來打天用,花3昌303各有一隻玩
倉雪藏有帕祖天使聖天象神、明朝台三國幻(LV1 )印狐
(日凶借帳玩過)
作者: foolruner    時間: 4-4-2016 00:10
247+192天王係勁D既,對升等有特別見解
只能入四隊,就慢
1個人場場5秒入6隊
其實我睇唔明你打緊咩
合凶 ...
魔界幻龍 發表於 3-4-2016 23:59

不明白嗎?看看你的說話就明白了

其實入去巨商睇下有幾多人收凶套就知,一星期內,五只手指已經數得哂,一只手指可能已經夠
真正既熱門野大把人收

多人組隊刷經更快,也算是趣聞了
作者: henryns    時間: 4-4-2016 00:17
雀武技真心無咩用......打地怪唔洗放都一陣清晒.....打天怪又車唔到
凶技+少少智可以放多下技  但都係無乜用 每場都要手動
就連祖2生死   去到後期都係盡量少放最好   畢竟每場按多1下 會累

我覺得最好就組隊...有台男同陰/念 挑符 幫你手放技點怪  自己負責拎隻主力出去打怪就好
粗重野佢地做...經就自己打晒
作者: foolruner    時間: 4-4-2016 04:09
一開始已經2下中,完
至於2下中全體…算是非常可笑的了
都唔講片入面有D位放錯
你做唔到姐,有D經驗就已經 ...
魔界幻龍 發表於 4-4-2016 00:36

原來只是一面
一面2下技,而且未知是否減足15%抗
在刷經中要放至少3邊6下技
看來要專業吸手

雀真有用
時間正是重點,放一招和六招
作者: k.cheukman    時間: 4-4-2016 09:12
其實大家都係交流下姐~
駛咩下下講到攻心計咁樣呀~玩遊戲姐~
唔一定下下批評既........
我都見你個個post都講D好消極既說話~
咩都話掛掛掛~人地開post都只係想問D有用既野~
你喜歡答既咪講哂正反兩面咪夠哂~
駛咩又話其他人~又要同人嘴炮....何必呢....
不過可能你係睇唔過眼啦~點解巨商咁樣仲有咁多無知既人玩???
到底哥句~~其實都係玩遊戲姐~隨遇而安啦
唔駛下下都要串,下下都要鬥既~~放鬆D~巨商既朋友
作者: 下..唔係掛    時間: 4-4-2016 10:58
個post開左幾日咁多回 都知有d野

btw 有無巴打可以討論下持國..
作者: hktwf    時間: 4-4-2016 11:34
除左本身已經有, 或者有閒錢而又玩到無野好玩
否則唔建議合凶獸, 因為幫助真係唔大
作者: kankan1219    時間: 4-4-2016 13:48
好羨慕不過都恭喜哂
作者: tony_tony0000    時間: 4-4-2016 20:13
好癲啊..............
作者: 2005010    時間: 4-4-2016 23:52
好癲
作者: foolruner    時間: 6-4-2016 05:01
k.cheukman 發表於 4-4-2016 09:12
其實大家都係交流下姐~
駛咩下下講到攻心計咁樣呀~玩遊戲姐~
唔一定下下批評既........

他一向消極批評無極限
只認自己一套才是最大,無法接受他人玩法
殊不知,不同玩法各擅勝場才是一向巨商發展的方向
因為如此才符合巨商的利益(多課金)

例如天使,看到某韓巨blog用天使取代回血,就認為必用,卻只是單一用家之法,而忽略其他韓巨人用台男、甚至台女,更不用提韓巨玩法未必等於正確

於是「公式陣」中有天使,而且必用
至於龜從何來,我未看到他有任何申述

我都想知有多少人被他fake合龜和買權能
年中見太多人合龜後悔不已,或許身體力行退巨的他無法一見啦

題外話一句,看到近期他不斷叫人退巨,幾可肯定他已經退巨,所以拉人退巨
至於如此猜測的原因,不提也罷
作者: foolruner    時間: 6-4-2016 05:09
魔界幻龍 發表於 4-4-2016 23:27
回復 60# foolruner

多聞天王本身追求高攻高速,自然盡一切方法加攻
相比六發甚至更多才覆蓋全體,而且怪死都未飛到的雀武,日凶作用更大

玩過雀玩過天王的人一定明白

當然公式兵陣+身上兵陣就是全部的你,沒玩過雀應該不曉
作者: 就是喜歡你    時間: 6-4-2016 11:23
七支刀250主
其實我都覺龜天王比較強大..

作者: foolruner    時間: 6-4-2016 16:41
魔界幻龍 發表於 6-4-2016 11:42
你唔識用直線技咪講囉
不如教左我點樣無想一轉停先,未符回滿血

至少我無法將直線技變成轉彎,使其擊中全體

雀的確0.1飛速,當然你未玩過可能無法瞭解

你就特別愛撥人冷水,是個人都希望玩強玩大,你就叫人一入學就退學
哦,好像是最近才有這愛好?
作者: a228278630    時間: 6-4-2016 20:46
山埃,入坑 真系睇都睇到厭。理智小小啦香港人
作者: foolruner    時間: 7-4-2016 09:38
魔界幻龍 發表於 6-4-2016 17:13
港巨已經玩過雀
我知你唔識玩直線技
就算HEA玩放幾下都係2-3秒既事

2-3秒原來在你心中用處不大
難怪
當然你玩龜,等反都可以等10-20秒
說到底還是你未玩過龜天王,不明情況

如何懂玩直線技,都掩蓋不了需要太多時間的問題
日凶比雀快就是重點

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://4nt2006615ent2006615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2