樂古Nakuz

標題: ㊣◎朝鮮3將單國過15段☆教學、兵陣、討論… [打印本頁]

作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 11:10
標題: ㊣◎朝鮮3將單國過15段☆教學、兵陣、討論…

兵陣建議:

主角(馬符、五連發)、權2(120)、臣2(130)、申2(80)

念力師(100)道術師(130  x6)、補血師(80級↑)

演員介紹:

男主角:`嘉豪...

配角1號:宣武功臣

配角2號:李舜臣

配角3號:老黃忠臣

教學開始:

第1段:

1.全陣拉前,普通攻擊...

第2段:

1. 主角、申2 找怪    2. 臣2

第3段:

1. 臣2走到"紅圈"   2.  技能點在"藍圈"  3. 全陣拉後(怪會自動集中)

第4段:

1. 主角、申2↙    2. 用臣2

第5段:

1. 全陣拉後(紅圈)  2. 權2拉前(藍圈)    3. 用權2

第6段:

1. 申2引怪   2. 等怪集中  3. 用臣2

第7段:

1. 全陣拉後(紅圈)  2. 權2拉前(藍圈)    3. 用權2

ps.注意看紅框(出怪點)

第8段:

1. 主角看左、申2看右    2. 注意小地圖

3. 全陣拉後,權2拉前。

作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 13:10

第9段:

1. 看怪的位子   2. 全陣拉後    3. 權2拉前

ps.位子太近,直接用臣2打!!

因為忘了照相,所以沒有圖....

第10段:

1. 主角↗、申2↘、權2→  找怪!!   2. 用權(可配合臣2 + 念力師)

ps.小心日幻直線攻擊!!

第11段:

快速:1. 念力師放技   2.  臣2放技(紅圈)  3.全陣拉後退,補mp再放技!!

安全:1.念力師放技    2.  全陣拉後,權2拉前   3. 臣2狂放技(等怪打權2後)

ps.要先秒掉中間3隻長老,會迷魅...

第12段:

1. 申2召喚(呈一直線,申2→召喚物→龍)  2.龍集中3~5隻 就放技!!

第13段:

1. 主角↗、申2↘、權2→  找怪!!   2. 用權(可配合臣2 + 念力師)

第14段:

1.  念力師放技地圖中心點(紅圈)   2. 找到怪後再放技(藍圈)

3. 全陣拉後,臣2放技

ps.念力師等級越高範圍越大,等級低多放幾次...

第15段:

1.  全陣後退,權2拉前   2. 權 + 臣2 + 念力師

ps.權2時間要計算!!  時間快到時,權2拉遠、放技後再拉前!!

ps. 有時地形不好請參考 ↓圖  ,

注: 紅圈 = 怪   ,  藍圈 = 自已

速度要快,不然怪會分2邊跑!!

全陣快速拉↖   權2拉↗

全陣快速拉↙   權2拉↘

任務達成…  完美的END…

結論:

運氣、等級、耐心很重要.....

3將等級越高,過的機率越大!!

---------------------5/10更新----------------------

今天代打15段成功圖= ="

過了3~4個小時......

建議朝鮮3將過15段,要用體權比較不會死!!

因為他是力權,常常鐵壁結束就被怪秒掉.........

↓↓    PS.許2跟本沒用到= ="   因為他說不想放入倉,如果多一隻mp女會更好!!

有問題、建議歡迎討論!!

如有幫助,麻煩支持、推薦一下吧^_^"

作者: 散散=]    時間: 6-5-2010 14:14
多謝樓主分享,個人認為其實台灣都可以3將過15段
作者: 淚之約﹏狼    時間: 6-5-2010 14:18
多謝樓主分享,個人認為其實台灣都可以3將過15段
散散=] 發表於 6-5-2010 14:14

台3帥都可以...朝3帥真係要睇運..無運唔洗打
作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 14:26
有機會再分享,台灣3將過15段...

只是post好累喔  = ="

呵呵
作者: 卡臣仔    時間: 6-5-2010 14:28
樓主好勁-.-""
想問一下樓主3帥係咪全普通裝尼??無鬼到?
作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 14:32
回復 6# 卡臣仔

我也不知道,因為我沒看他有什麼裝........

裝不是重點,重點是等級!!
作者: nakuz_459837    時間: 6-5-2010 14:48
有機會再分享,台灣3將過15段...

只是post好累喔  = ="

呵呵
天然漢方 發表於 6-5-2010 14:26

剛才樓主在弄的時候,我早就在你的相簿中看了很多圖片^^
期待樓主弄個台灣 平花趙 的過15段教學(因為小弟是台灣角色)
謝謝樓主用心教大家!
作者: kit12345    時間: 6-5-2010 14:51
第14段唔洗權2頂- -?其實幾難嫁wo... 如果用臣2... 好多隻都打到好遠...
作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 14:57
第14段唔洗權2頂- -?其實幾難嫁wo... 如果用臣2... 好多隻都打到好遠...
kit12345 發表於 6-5-2010 14:51

看地形位子,
    安全一點可用權2擋,臣2打!!
作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 14:57
剛才樓主在弄的時候,我早就在你的相簿中看了很多圖片^^
期待樓主弄個台灣 平花趙 的過15段教學(因為小弟是 ...
nakuz_459837 發表於 6-5-2010 14:48

呵呵,被你偷看到了....
作者: XXjapanXX    時間: 6-5-2010 15:12
很好
我同你果個打法差唔多
主用一必 加申 射
10段前用2000mp以下
作者: 狂人偉    時間: 6-5-2010 15:16

請問我有7隻mp女 加埋約萬3mp 其他就係權2臣2申2道士
我應該照住咁既方向去打 定係應該拎一隻最低lv既mp女換隻念力師?
作者: 鵬叔..    時間: 6-5-2010 15:22
用主同申去搵怪..唔怕比怪殺?
作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 15:22
請問我有7隻mp女 加埋約萬3mp 其他就係權2臣2申2道士
我應該照住咁既方向去打 定係應該拎一隻最低lv既mp換 ...
狂人偉 發表於 6-5-2010 15:16

我不確定你1萬3的 mp夠不夠...
要打看看才知道!!

+念力師  14段、15段 會比較好過,也比較省mp!!
建議將等級練高一點,會差很多!!
作者: 狂人偉    時間: 6-5-2010 15:25
我不確定你1萬3的 mp夠不夠...
要打看看才知道!!

+念力師  14段、15段 會比較好過,也比較省mp!!
建議 ...
天然漢方 發表於 6-5-2010 15:22

thx 打左百幾個勇證都未打嬴-.-
好采你出左個帖 有返哂信心打=]
作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 15:27
用主同申去搵怪..唔怕比怪殺?
鵬叔.. 發表於 6-5-2010 15:22

因為視野高,可以遠遠的就看到怪!!

之後,全陣拉後,權2 拉前擋!!

如果不用主角、申2 找怪= ="  
那要用什麼找怪.......
或是您有更好的建議可以分享呢?
作者: O2JAM    時間: 6-5-2010 15:45
謝分享!
作者: 狂人偉    時間: 6-5-2010 15:50
我都係用主同申睇怪 不過打第6段果陣就係用權行上去頂(冇放技)臣放技 如果剩怪通常都用主放滿月汁
我試過好似你咁用申去引 不過比隻豬食左-.- 又走漏怪=.=
作者: lovefeel1314    時間: 6-5-2010 15:55
多謝樓主分享,期待台灣3帥過15段
作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 16:02
我都係用主同申睇怪 不過打第6段果陣就係用權行上去頂(冇放技)臣放技 如果剩怪通常都用主放滿月汁
我試過好 ...
狂人偉 發表於 6-5-2010 15:50

用引怪的方式  大概 臣2   放1~2次....
直接打有時怪都不動= ="  就麻煩了......
不過看個人習慣吧,只要能過都是好方法^_^

建議你 主角 拿五連 + 馬符     過的機率會增加!!
作者: 狂人偉    時間: 6-5-2010 16:08
11段好麻煩 樓主係唔係一開波全陣拉後 念力出技 跟住臣打?? 佢地d攻擊勁遠我隻臣比人打3下就爆左
作者: 不滅者Tx    時間: 6-5-2010 16:15
真係唔錯
下次試下
但我冇申2=口=
作者: nakuz_459837    時間: 6-5-2010 16:17
用引怪的方式  大概 臣2   放1~2次....
直接打有時怪都不動= ="  就麻煩了......
不過看個人習慣吧,只要 ...
天然漢方 發表於 6-5-2010 16:02

還是期待大大弄個台灣3帥打15段影片
作者: hkelvin    時間: 6-5-2010 16:20
樓主拍段片黎睇下啦
作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 16:22
11段好麻煩 樓主係唔係一開波全陣拉後 念力出技 跟住臣打?? 佢地d攻擊勁遠我隻臣比人打3下就爆左 ...
狂人偉 發表於 6-5-2010 16:08

第11段 動作要快,臣2等級高會比較好打
    臣2 mp放完 全陣拉後,補mp 再放!!
    記得mp女拉後面一點.......
作者: 小南.    時間: 6-5-2010 16:26
中國也可以,,睇運;D
作者: .菠菜刀.    時間: 6-5-2010 16:44
十分支持.. 板主是否應該搵d單國過十五段的post 置頂?
作者: leungkit1991    時間: 6-5-2010 18:10
對D單國朝黎講好有幫助
作者: ~玻璃蝴蝶~    時間: 6-5-2010 18:15
朝3帥冇休好難打
作者: 蠔豉卍J霖    時間: 6-5-2010 20:24
樓主好有心機._.
作者: marolai91    時間: 6-5-2010 20:42
嗯嗯 講得幾好 支持你^^
作者: hs93    時間: 6-5-2010 20:44
雖然我無樓主既神裝
但我都係跟住試下架
多謝樓主熱心幫忙喔
期待你下次教打神獸
作者: YOSSHI    時間: 6-5-2010 20:53
加油繼續與大家分享
作者: 山窮_水盡    時間: 6-5-2010 20:54
台3帥都可以...朝3帥真係要睇運..無運唔洗打
淚之約﹏狼 發表於 6-5-2010 14:18

話說台3帥都要睇運
12段得隻主射龍
得200秒
佢唔出一擊/係咁唔中都係88~~
作者: kahokaho0226    時間: 6-5-2010 20:57
用我隻ac 做教學@@"
作者: yps2008    時間: 6-5-2010 21:05
辛苦了朋友^^ 你讓更多新手能自己打15段了
作者: 狂人偉    時間: 6-5-2010 21:46

再次多謝樓主 剛剛過15段了=]
我既分別係 我個主係用斧
第4段 權行上去 如果多兵用臣打 如果小兵逐隻逐隻黎用主放技打
(呢段盡量唔好比隻權受傷 因為有隻怪 果隻怪係近攻 而且係第4段裡面最大果隻 好易認
佢可以一下扣到你得返1血) 一補返血就哂左成千幾mp
第6段 我係用權頂(唔洗放技)用臣2打 剩左既怪由主放技汁
第9段 用權頂 有時可以同一時間暴雷殺哂 但係有時會剩左d幽靈船長 所以都係用主汁埋佢
第11段 我係用權頂 (聽聞可以無敵左 再沉默d長老咁打) 但係我隻權得4百幾mp
所以我既打法係權放技 衝上去 念師放技 臣後面放技 補血唔好行開太遠因為d長老成日都打你隻臣
如果權2比人控左 (通常都死=]) 最重要就係控走隻申
第14段 用念師放技放地圖中間(如果唔想哂mp可用申2衝上去 返正都冇用 or用d0mp既mp女衝上去
然後用權頂 臣放技 (呢關看似難打 其實只要唔出係你既隔離 通常都過到=])
另外 我既兵陣係 臣權申道士念師 mp女x6 mp1萬2以上
大家可以參考下
作者: 天堂人q    時間: 6-5-2010 22:03
多謝樓主小第係升緊lv去朝單國15段~~好貼推
作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 22:04
用我隻ac 做教學@@"
kahokaho0226 發表於 6-5-2010 20:57

因為剛好有現成的.........

呵呵,讓你出名一下呀....

不介意吧@@"
作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 22:06
再次多謝樓主 剛剛過15段了=]
我既分別係 我個主係用斧
第4段 權行上去 如果多兵用臣打 如果小兵逐隻逐隻 ...
狂人偉 發表於 6-5-2010 21:46

恭喜呀 ^_^
作者: 鵬叔..    時間: 6-5-2010 22:15
因為視野高,可以遠遠的就看到怪!!

之後,全陣拉後,權2 拉前擋!!

如果不用主角、申2 找怪= ="  
那要 ...
天然漢方 發表於 6-5-2010 07:27

不-.-只是我的控兵比較差..
我個人會選擇休戰^^"因為我有平2..
不過我個人應該用權係到等怪到..
後期個D就放隻忠臣出泥睇2邊囉-0-
作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 22:19
嗯..... 有雷公就不用那麼辛苦了= ="

不過放忠臣,要花費400mp....

如果mp夠多,這個方法是可以考慮@@
作者: 囧.明少    時間: 6-5-2010 22:38
支持正版代打
好過搵d外掛佬(k字頭)打 黎黎去去商業秘密為藉口 咩陣都過到
作者: ZzJackzZ    時間: 6-5-2010 22:41
漢方大哥的貼要支持哦  果然很強大
作者: 89038010    時間: 6-5-2010 22:49
樓主 下次整日本單國 仲好@@
作者: 天然漢方    時間: 6-5-2010 22:52
回復 45# ZzJackzZ

感謝你的支持^_^
作者: ★♂狗狗♀☆    時間: 7-5-2010 00:03
-_______-隻臣 真係高lv到啊
作者: kahokaho0226    時間: 7-5-2010 01:20
因為剛好有現成的.........

呵呵,讓你出名一下呀....

不介意吧@@" ...
天然漢方 發表於 6-5-2010 22:04

不介意@@"
作者: JORDANkOBE24    時間: 7-5-2010 01:22
好波,我轉哂4國先打到,1國搞掂
作者: wayman730    時間: 7-5-2010 03:14
中國單國應該最容易過@@,但lv要高
作者: 天然漢方    時間: 7-5-2010 22:02
中國單國應該最容易過@@,但lv要高
wayman730 發表於 7-5-2010 03:14

個人覺得  朝鮮、台灣 單國比較易過...
作者: 9061c05    時間: 7-5-2010 22:13
雖然朝鮮,台灣可以單國轉,
可惜轉主威力唔夠日男,明男勁...
朝男同台男都唔好玩ge=.=
作者: sTanLeyl殤華x    時間: 7-5-2010 22:15
到時160lv跟你方法去打15段先'' ..
        問問你隻臣點升?.. '' ..
如果唔夠打先叫你代打啊'' ..@@
作者: 天然漢方    時間: 7-5-2010 22:54
到時160lv跟你方法去打15段先'' ..
        問問你隻臣點升?.. '' ..
如果唔夠打先叫你代打啊'' ..@@ ...
sTanLeyl殤華x 發表於 7-5-2010 22:15

我只是代打....那隻臣2不是我升的......

升臣2,

山神、冥使、猛蝗(配合權2)
作者: maxexxx    時間: 8-5-2010 20:06
用左幾多mp呀
我得4隻過100lv
作者: ivan020520    時間: 8-5-2010 20:18
我覺得朝3隻易過台3隻.....
作者: 廿八味XD    時間: 8-5-2010 21:11
支持你..真係好睇技術@@
作者: 永遠守護你    時間: 8-5-2010 21:17
THX!!!!!!!
好詳細!!
作者: 天然漢方    時間: 8-5-2010 22:18
用左幾多mp呀
我得4隻過100lv
maxexxx 發表於 8-5-2010 20:06

100級道術師x4 可能不夠....

建議道術師120↑,越高過的機率越大!!

將的等級也很重要,越高越好!!
作者: `遺留=)    時間: 8-5-2010 22:58

不建議只用申二做頂怪
因為三隻豬會食怪 最好用三隻頂
而且只有申二頂怪 申二小血 容易比牛打死
不過三帥過15段 不是易事 佩服樓主利害;

14段張圖都吾系14段個樣既=_=系第5段呵呵!XD
作者: 天然漢方    時間: 9-5-2010 00:33
不建議只用申二做頂怪
因為三隻豬會食怪 最好用三隻頂
而且只有申二頂怪 申二小血 容易比牛打死
不過三帥過 ...
`遺留=) 發表於 8-5-2010 22:58

感謝您的建議^^

第6段  等怪來或引怪 都可以  看個人吧^^
用引怪的比較會集中......
用等怪的有時會卡怪@@

第14段的圖 跟第五段的圖不是一樣的嗎?
因為單國過15段,要邊打邊拍照很麻煩= ="
有可能為了拍照而掛掉......
所以14段的圖最主要是教大家怎麼找怪!!
作者: frankng2727    時間: 9-5-2010 01:21
第6後由得d豬食左你都冇所謂
反正唔扣血可以慢慢打
小弟都係朝3帥過到(不過打到5x次先得)有成百幾個勇證
漢方果然強
台3帥絕對易過朝3帥
有休戰 夠mp就夠到=..=
作者: 金色的夕陽    時間: 9-5-2010 01:32
第9段:1. 看怪的位子   2. 全陣拉後    3. 權2拉前ps.位子太近,直接用臣2打!!因為忘了照相,所以沒有圖.. ...
天然漢方 發表於 6-5-2010 13:10

太勁啦......底你賺
作者: 不懂先生    時間: 9-5-2010 01:36
多謝樓主分享
作者: 天然漢方    時間: 9-5-2010 14:55
第6後由得d豬食左你都冇所謂
反正唔扣血可以慢慢打
小弟都係朝3帥過到(不過打到5x次先得)有成百幾個勇證
漢 ...
frankng2727 發表於 9-5-2010 01:21

台灣3將過15段    mp很重要(沒權2會很花費mp)

朝鮮3將過15段    運氣很重要(沒雷公,跟怪太近很易死)
作者: 天然漢方    時間: 10-5-2010 00:34

今天代打的成功圖........
建議要單國朝鮮3將過15段,  權2要點體權!!
力權過超久的= =, 鐵壁結束後常常被怪秒掉!!
作者: 錯曖    時間: 11-5-2010 09:48
明朝可以單國過15段?;
有冇人試過a_a
作者: 天然漢方    時間: 11-5-2010 09:56
明朝可以單國過15段?;
有冇人試過a_a
錯曖 發表於 11-5-2010 09:48

沒試過= ="

孔明、燕1、東方、95↑西槍、100陰陽、  其他全mp女

這個組合應該可以試看看= ="
作者: 錯曖    時間: 11-5-2010 10:04
沒試過= ="

孔明、燕1、東方、95↑西槍、100陰陽、  其他全mp女

這個組合應該可以試看看= =" ...
天然漢方 發表於 11-5-2010 09:56

我都係咁諗;哈哈;)
作者: plk2016    時間: 4-1-2016 15:17
圖片分析好齊,多謝
作者: hugo5243    時間: 14-2-2016 01:34
朝有打天已經算非常好...
其他國打天真係有D問題= =
不過回mp都係重點...
作者: qqvsjj    時間: 19-3-2016 04:30
想問一下板主的權2多少級和什麼裝?
作者: wchan635879    時間: 23-4-2016 19:44
死哂圖0.0
作者: s20070077    時間: 5-5-2016 14:47
THX~~~~
作者: wl01994309tpk    時間: 16-7-2016 19:41
thx
依加出左好多新二轉 基本上4國都可以輕易過關

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://4nt2006615ent2006615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2