[加分計劃]發表自己部腦既資料..

0噪音
完全唔熱
回復 支持 反對

可惜無晒貨..唔係既話我仲有興趣..
回復 支持 反對

CPU:Intel® Core™ 2 Duo E8400 @ 3.60 GHz (400x9 @ 1.216V)
底板:GIGABYTE GA-EP35-DS3L (Intel P35+ICH9)
RAM:A-DATA DDR2 800MHz+ 1GB x4 @ CL 4-4-4-12 (Extreme Edition)
顯示卡:Galaxy影馳 9800GTX+ PCI-E 512MB DDR3
硬碟機:WD 250G 2500YS SATA II/16MB HDD
火牛:CORSAIR PS-VX550W CMPSU-550VXUK 550W 80+ 火牛
ATX機箱:2THE MAX 2718S

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
※暗雲之雷※ + 10 唔錯..紅殼@o@ 隻火牛都夠晒大w-0-" 買左e ...

查看全部評分

回復 支持 反對

唉...我部廢機...[新手唔識打LIST,唔好見怪]
CPU:Intel Celeron Dual Core E1400[超上2.8GHz]
底板:ASUS P5L-MX
RAM:SUPER-TALENT DDR2-800 2GB*1
顯示卡:XFX GeForce 9600 GSO 384MB DDR3
硬碟機:ST380011A(80GB)+HD728080PLA380((80GB)=160GB
火牛:2THE MAX 350W
機箱:沒有

評分

參與人數 1樂點 +7 收起 理由
※暗雲之雷※ + 7 想知display下面個張係咩卡..

查看全部評分

回復 支持 反對

電視卡同網路卡
回復 支持 反對

untitled1.JPG untitled2.JPG untitled3.JPG
CPU:AMD Athlon(tm) 7750 Dual-Core Processor 2.7MHz
Display card:Galaxy GeForce 9500GT 512MB
RAM:Kingston DDR2-800 CL6 *2
Motherboard:ECS A780GM-A Ultra(Black版)
HDD:ST3802110A  (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Power supply:Cooler Master Extreme Power Plus 460W
Case:Cooler Foxconn TSAA460
LCD Mon:BenQ FP94VW  [19" LCD]  (H7800654SL0)

張圖容量太大放唔到出黎[[bao_50]]
文件尺寸 小於121K

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
※暗雲之雷※ + 5 盼望日後會加圖^^ 可以用程式令圖片縮細d ...

查看全部評分

回復 支持 反對

處理器:Intel E8400@3.0Ghz
主機板:Intel P43 Motherbaord
記憶體:Kingston 2GB*2
硬碟機:Seagate 320GB HDD
顯示卡XFX 9800GT DDR3 1GB
電源供應:Corsair TX650W

評分

※暗雲之雷※ + 5 隻火牛都幾大下@@""

查看全部評分

回復 支持 反對

琴日砌既機...
我反而幾擔心散熱問題...
我安裝完WINDOW & 驅動程式 等等
就CPU已經65度...
我想問下各位大大..有無方法解決?
加多把風扇?加大風扇轉速??

評分

參與人數 1樂點 +7 收起 理由
※暗雲之雷※ + 7 唔錯

查看全部評分

回復 支持 反對

check多次個CPU散熱係咪已經完全裝好
裝好既話就應該係程式誤測
回復 支持 反對

火牛:acbel 470w

機箱:~筆直 $1200~連3把大風扇.筆直$200-300/一把細.$50-80/一個cpu風扇[筆直$300-400]

矇下矇下 發表於 2009-2-26 23:33

(風冷知識很少的我回覆)
cooler master既機箱樣式同你要求差唔多賣緊990
睇你既風扇咁裝...應該係負氣壓吧...d塵無孔不入...(我怕多塵...
點解唔直吹hdd...而係抽走...亂唔亂流就唔知...(企係風扇前面點都涼過後面- -

評分

※暗雲之雷※ + 5 都幾多hdd

查看全部評分

回復 支持 反對