打印 上一主題 下一主題
收起左側

各常見將帥點評

foolruner 發表於 23-4-2016 22:35
不如你玩過天王才評價天王好嗎?
其實天天提著247+192,感覺上酸味好濃

唉, 版主大哥你就當我係大肆批評啦, 不過其實我個重點係放喺「出攻略前先verify」呢到
對於你啲將帥評價我就不予置評啦, 但連隻將帥嘅最新情況都未知就評價, 咁只會令人質疑你對隻將帥嘅評價仲有冇可信性
巨商大大話話都10年有多, 唔少技能/將都有改動過,唔通我仲會話吉祥天招技無視抗性叫人去轉咩
如果只係憑感覺直覺/記憶去comment,呢樣嘢其實好危險, 因為你嘅comment未必貼近到現實, 而你嘅超然地位會令新手們覺得有公信力而信(/誤信)左你
而且呢啲連52都有講:

铁壁:........无法阻挡特殊攻击。

拉絲雅 技能: 多重保护膜, 神圣弹 (冇寫到有恢復術)

如果52都唔參考就寫, 犯左呢啲低級錯誤一定俾人質疑架啦
雖然暫時未見問題, 但抱住呢個心態去做攻略都幾唔健康

我自己都認同要有個將帥評價俾新手參考,不過希望閣下可以集思廣益之後先再出post甚至放喺資料區, 或者真係自己玩過一次/問問朋友嘅意見先再評價,咁樣嘅攻略先至會有參考價值
回復 支持 反對

頭搖又尾擺 發表於 24-4-2016 05:58
唉, 版主大哥你就當我係大肆批評啦, 不過其實我個重點係放喺「出攻略前先verify」呢到
對於你啲將帥評價 ...

這兩個確實錯誤,這沒法否認的,所以我都有改POST

至於集思廣益……你可見我問四次火天王才有人答嗎?很多人都愛敝帚自珍,這就是新手的悲哀
也許大量資料沉底了,資料區作用就在此

所以未必正確,有時都會寫出來,加上前頭一句,有人指證就改
作為開帖的人,需要承認錯誤是真的,但怕有錯不寫,更有問題
52本身就是最多錯的地方,因為它寫得多,尤其52更新都慢(例如打獵),那應該關站嗎?

再言兩隻,前期出遊戲內有人說可以補血,權2之前玩,經測試,吸血確實可以吸(不知3/4/5門吸血),但都不死(憑依不計)
當然查52是基礎,天使補血是我失誤

當然,有其他人要把其他事拉在一起,對人不對事,以身份攻擊他人,或者存有其他目的,我自當奉陪
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 24-4-2016 07:29
心照啦
轉燕2都可以叫fake
宜家全巨最高戰最打得既幾十個人都轉哂廢既燕2
面就人地比既

原句奉還

半年前,在賽3/昌3/臣3/寧3都不受歡迎的年代(尤記得許3花3未出),你能蘇文峰到燕3吸引,算你強大
即使你是神算,依你言辭,算完,悲天憫人的你,就fake人轉燕2準備,倒是一絕
燕3當然出,大部分人對它都持保守態度,拿燕3說事,我笑了

其實你的行為大家都有眼可見,自知你為何而為之
輕輕一句,一點就炸
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 25-4-2016 18:52
單單打法抗就要轉啦,蘇文峰

無想一轉停

單單抗要轉,所以你說冰免疫叫人轉
當然你的錯叫小錯,別人的錯叫大錯
喔當然52的錯都叫小錯
佩服
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 25-4-2016 23:42
冰就防到既
你拎死一招冰肥技一路吹
提埋你,冰CD招技都防唔到

你只拿一招冰劍技?
哇,雷劍句刀七刀都出現還在冰劍
新出冰城,說免疫冰,原來指的不是冰城的冰,真有趣
好吧,不談,我邀請你去太陽神殿試試玄槍技
我很懷疑,究竟冰劍技還有多少怪出呢?

用FAKE的方法,引人轉成二轉
用的是免疫冰劍技能
準備轉一隻未出的三轉
而且至今都未知燕3強不強
真是用心良苦,作育英才

捉死燕一件事?因為你教人不多嘛
當然我都想知道
有沒有人未齊陣被你FAKE去轉龜,然後無法升
有沒有低級裝陣被你FAKE去轉天使,結果還是豆腐

寫攻略確實可以拍片,可惜你連片花都未見。
哦有,我見過,一條公佈別團外掛,而且是大頻和你吵架後才公佈
另一條是馬車片,哦這條片公佈後,見你叫人玩馬車,不過馬車年代已經過去四五代

救世主,多寫你的攻略吧,最少都譯個50%出來看看
要提升自己,不用潑冷水的;P

哦另外無數人認為火天王可以打天,因為一段火天王打雷鳥片
無解釋的片段真恐佈;P
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 26-4-2016 11:02
單單抵抗高就已經可以轉
不過你唔識玩巨商,唔怪你

明明有問題都被你說成無位入

當然你無提防冰肥技,不過是免疫冰嘛

既然你要說不懂玩巨商,就看哪些攻略值得一看吧
我等你帶起熱潮
等你玩驢陣
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 26-4-2016 11:13
你D攻略真係值得一看既
次次都有錯
次次都比人插上天

因為經常有你潑冷水

真的好記得潑冷水的回應
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 26-4-2016 11:35
唔知邊個叫人唔好買外掛野
唔知邊個過幾日就話物價已完
唔知邊個退巨放緊ac放緊神裝

香港人呀……就愛把反對自己的所有人混為一談當成同一人

哦對了,忽然想起一件事,我想知道現在大聲幾錢一個

別把任何人當成全知全能
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 26-4-2016 15:18
呢個人唔係你被人反對緊

別把任何人當成全知全能

你收的風都很有趣

在大田收風收到燕免疫冰就叫全知全能啦

公式兵陣
回復 支持 反對

魔界幻龍 發表於 26-4-2016 16:59
早知你唔識爬文架啦
講黎講去都係燕2仲要特登先搵到位入
冰就防到

你除了潑冷水一直都無新招,見不得人寫攻略
從我來樂古至今,除了指責他人和推銷你的公式兵陣,似乎不見你有其他說話

你沒有多少建樹,只有一直指責他人,當然少問題啦,手指指,當然簡單
不過一樣可以嚴重FAKE人
有本事,寫一篇完整巨商攻略,包含一切的
樓上一早答你了,你又重覆同一個觀點,似乎沒有創新的是你吧

原來看完你的說話要另爬文的,我明白了,指望全知全能的看官嘛

多玩巨商吧,巨商不只有一條公式的
回復 支持 反對